Для життя

10 речей, які Біблія може зробити для тебе

Упродовж усього життя я прочитав чимало книг, які допомагали мені в різних життєвих обставинах. Однак найбільше в житті допомогла мені Біблія. Якщо ти, дорогий читачу, хочеш познайомитися з цією Книгою, ти маєш знати на що вона здатна.

1. Святе Письмо надихне тебе 

Коли я читаю неймовірну історію Давида, якому вдалося практично без зброї перемогти у двобої велетня Голіафа, я розумію, що також зможу перемогти складні обставини свого життя. Історія Даниїла, що став вельможею у величезній чужій країні, спонукає вважати, що, можливо, і я здатен на більше. Коли читаю історію про Мойсея, якого Бог використав для звільнення двох мільйонів людей із рабства; про Естер, яка зуміла запобігти геноциду свого народу; про пророка Іллю, який підняв голос проти жерців Ваала; про Рут, яка вражає вірністю й відданістю своїй свекрусі; про Стефана, який вистояв перед Синедріоном; про апостола Павла, який витерпів численні побиття і ув’язнення, а ще про Ісуса Христа Божого Сина, що пішов на хрест за гріхи всього світу, моє серце сповнюється невимовною радістю пізнання Бога і надією. Я починаю ставити перед собою складніші завдання і цілі, моя рішучість зростає.

2. Письмо скаже тобі правду

У посланні до євреїв ми читаємо: «Бо Боже Слово живе та діяльне, гостріше від усякого меча двосічного: воно проникає до поділу душі й духа, суглобів та мізків , і судить думки та наміри серця» (Євр. 4:12) 
Іноді, коли я читаю Біблію, Святий Дух говорить мені: «Насправді, ти – поверхневий» або «Ти – ледачий», або «Ти любиш ярлики». Святий Дух наставляє, спонукає мене змінюватись на краще.

3. Біблія навчить тебе

Апостол Павло пише: «Усе Писання Богом натхненне, і корисне до навчання, до докору, для виправлення, для виховання в праведності, щоб Божа людина, до всякого доброго діла готова» (2 Тим. 3:16,17). Біблія вчить мене як жити. Фактично, вона не лише вказує на конкретний шлях, а й заохочує ним іти.

4. Писання зупинить тебе

Я переконаний, що навіть тоді, коли я втрачу правильні орієнтири, Бог через Біблію зупинить мене. Він скаже: «Агов, ти зійшов з дороги!»

5. Слово Боже направить тебе 

Писання здатне не тільки привернути мою увагу, а й скерувати на правильний шлях.

6. Воно навчить тебе

Як тільки я навернусь на Божий шлях, Його Слово навчатиме мене як з нього не сходити.

7. Біблія підніме твій IQ

Псалом 118:98-99 обіцяє, що читання Слова Божого зробить тебе мудрішим за твоїх ворогів і дасть тобі більше мудрості, ніж твоїм вчителям. А це – всього лише кілька хвилин читання на день. Чи не так?

8. Писання продовжить твоє життя

Книга Повторення Закону стверджує: «Бо це для вас не слово порожнє, воно життя ваше, і цим словом ви продовжите дні на цій землі…» (Повт. Зак. 32: 47). Вже саме це варте аби його читати!

9. Воно змінить тебе 

У посланні до римлян апостол Павло пише: «Перемініться відновою вашого розуму» (Рим. 12:2). Грецьке слово «перетворення» є аналогом сучасного слова «переродження». Наприклад, гусениці перероджуються в метеликів. Коли я читаю Біблію, вона перероджує мене зі старого в нове й краще.

10. Слово Боже зробить тебе успішним 

Книга Ісуса Навина містить слова Божої обітниці: «… бо тоді зробиш щасливими дороги свої, і тоді буде щастити тобі» (Ісуса Нав. 1:8). Люди витрачають дуже багато часу, щоб стати успішними в цьому світі. Біблія стверджує, що найкращий шлях стати успішним – читати Слово Боже день у день. 
Томас Джефферсон якось сказав: «Ретельне й старанне вивчення Святого Письма зробить кращими родини, громадян, батьків і чоловіків».
Якщо це дійсно так, то чому ж ми опускаємо таку можливість?

Чотири причини того, чому ми не читаємо Біблію:

1. Ми виправдовуємося надмірною зайнятістю. 
2. Ми горді і не потребуємо нічиїх порад і настанов. 
3. Насправді ми не хочемо змінюватися. 
4. Диявол не хоче, щоб ми читали Біблію, адже чудово знає, що Писання змінюватиме нас в образ Христа. Тому, щоб з нами не відбулося духовного зростання, він буде відволікати тебе різними думками, давати тобі порожні обіцянки і робити все, що завгодно, аби лишень «уберегти» тебе від читання Слова Божого.
Ісус сказав: «Не хлібом самим буде жити людина, але кожним словом, що виходить з уст Божих» (Мт. 4:4). Якщо ми хочемо гармонійного росту і розвитку, нам необхідне збалансоване й правильне харчування. Найбільш підходяще – Слово Боже. 
 Хол Сід

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!
Become a patron at Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Анатолій Якобчук

Засновник та головний редактор "Слово про Слово", видання з християнським корінням. Служить пастором. Його особисте життя відзначається відданістю родині: він є люблячим чоловіком і батьком трьох дочок, що додає йому натхнення у професійній сфері.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button