СвітХристиянські новини

Дивовижна історія: колишній місіонер мормонської церкви став християнином після спроби навернути баптистського пастора

У дитинстві Міка Уайлдер був зразковим мормоном. Від неухильного дотримання законів своєї релігії до служіння на керівних посадах в Церкві Ісуса Христа Святих Останніх Днів Уайлдер робив все можливе, щоб встановити правильні стосунки з Богом. Так було, поки він не зіткнувся з Євангелієм.

Джерело: inlight.news з посиланням на christianpost.com

«У моїй родині релігія мормонів була не тільки церквою, яку ми відвідували недільного ранку. Це дійсно було частиною ідентичності нашого життя, – розповів Міка. – Мормонізм був тим, ким ми були. Все інше підпорядковувалося нашої релігійної ідентичності в мормонізмі. Ми були зразком прекрасної сім’ї. Але все ж у нас не було пізнання Бога у Христі».

Після закінчення середньої школи Уайлдер протягом одного семестру навчався в університеті Бригама Янга в Прово, штат Юта, де працювала його мати. Весь цей час він працював в мормонському храмі, щоб підготуватися до найважливіших двох років свого життя: місії повного дня.

«Мормонізм – це віра, заснована на справах, – розповів він. – Отже, я був вірним у відвідуванні церкви. Я давав десятину, слідував моральним кодексам, ходив в храм мормонів тощо, вірячи, що все це сприяє моєму праведному положенню перед Богом. Я жадав близькості з Ним».

У віці 19 років Уайлдер був відправлений в Орландо, штат Флорида, як місіонер, де всього через кілька місяців після початку своєї місії хлопець зіткнувся з баптистських священиком, пастором Аланом Бенсоном.

«Я мав намір навернути його в нашу віру, і у мене дійсно було щире бажання привести інших людей до того, що я вважав істиною», – сказав Міка.

За його словами, християни вважалися проблемною аудиторією: в дитинстві його вчили, що євангелісти сповідують «дешеву віру».

«Нас вчили, що християни будуть заявляти, що народилися згори, а потім скористаються цією благодаттю як дозволом грішити й жити, як їм заманеться, – зазначив Уайлдер. – Тоді я ще не розумів, що таке благодать, Євангеліє і як спасаюча віра перетворює серце і людину».

Баптистський пастор вислухав Уайлдера, а потім почав м’яко говорити з ним про Христа.

«Він розповів мені Євангеліє, – сказав Уайлдер. – Розповів про глибину любові Бога до мене в Христі й про те, що любов Христа до людства була настільки велика, що Він помер на хресті й повністю оплатив за наші гріхи. Він сказав мені, що Божа благодать дана нам як дар, що наші гріхи можуть бути змиті й прощені.

Ідея про те, що спасіння і вічне життя – Божий дар, який не потрібно заробляти, повністю суперечила тому, чого мене вчили й у що я вірив в дитинстві, і я вважав це дурницею».

«Це занадто просто» – відповів Міка.

Проте пастор Бенсон кинув хлопцеві виклик.

«Він запропонував мені взяти Біблію і читати її очима дитини, підійти до Слова Божого без релігійної призми мормонізму, підійти до нього зі смиренням і пошуком істини, дозволяючи Богу через Його Слово відкривати істину».

Уайлдеру пропозиція здалася цікавою і наступні 20 місяців побожний мормон провів, читаючи Новий Завіт від початку і до кінця, знову і знову.

«Одного разу я усвідомив, що можу мати хороші стосунки з Богом не на підставі моєї чесноти або праведності й незалежно від моїх справ, зусиль чи заслуг, але виключно завдяки Христу», – сказав Міка.

Менше, ніж за місяць до закінчення дворічної місії Уайлдер зіткнувся зі своїми лідерами через новознайдені переконання. Його місія перервалася, хлопець повернувся в Юту, де зіткнувся з дисциплінарними стягненнями з боку керівників церкви.

«Мені сказали, що я повний духа диявола й обманутий, – розповів він. – Мене запевняли, що я на шляху в пекло і погрожували відлучити від церкви».

Уайлдер поділився своїм відкриттям зі своєю сім’єю, друзями й шкільною подругою Алісією.

«Бог працював в їх серцях і умах, – сказав він. – Алісія прочитала Біблію і прийняла правдиве Євангеліє. Мої батьки покинули мормонську церкву, а мама пішла з роботи. Вони втратили все в цьому світі, але отримали життя у Христі».

Зараз Міка й Алісія Уайлдер в шлюбі вже 15 років, у них троє синів, і вони керують служінням Adam’s Road – некомерційним служінням, присвяченим поширенню Євангелія Ісуса Христа через пісні й свідоцтво.

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!
Become a patron at Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Євген Коновальчук

Новинний редактор Всеукраїнської християнської газети «Слово про Слово». Студент Запорізької Біблійної Семінарії. Навчався в Запорізькому національному університеті на факультеті "Журналістика", спеціальність "Видавнича справа та редагування".

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Back to top button