РелігіяХристиянські новини

Київська богословська семінарія відзначає 25-річний ювілей з новим ректором

Для Київської богословської семінарії 25 серпня 2020 року ознаменувалося кількома важливими подіями. Перша, про яку з великою подякою нашому Господеві раді повідомити, — початок 25-го академічного року. 25 років тому Господь розпочав служіння семінарії завдяки посвяченню Анатолія Івановича Прокопчука та його дружини Галини Петрівни.
Про це пише сайт ВСЦ ЄХБ з посиланням на пресслужбу КБС.
Вони служили і продовжують своє служіння разом із сотнями інших християн, родин та церков для того, щоб забезпечити богословську освіту та підготовку для ефективного служіння багатьох братів та сестер для зміцнення церкви. Київська богословська семінарія — це спільне служіння команди людей, яких Господь зібрав разом, щоб готувати лідерів, які будуть здатні вести інших до Христа.
Чверть століття служіння семінарії — це шлях віри та вияв Божої вірності. Усе, що відбувається у семінарії, — це Божий труд. Через КБС Бог звершує дивовижну роботу для церков в Україні та поза її межами.

«Я вірю, допоки буде Церква на землі, буде потреба в семінарії, бо семінарія — це Божий труд і через семінарії Господь працює, щоб Церква була міцніша. Наша місія допомагати церкві, готуючи братів та сестер для служіння».
Руслан Хмиз

Впродовж усього навчального року відбудеться низка заходів, присвячених святкуванню 25-річчя служіння КБС, ми дякуємо Богові за усі можливості для служіння, які Він дає нам для виконання Його доручення.

Ще однією радісною новиною відзначився цей день — молитва освячення західної частини будівлі семінарії, закінчення будівництва якої відбулося в серпні. Ще потрібно чимало ресурсів та зусиль, щоб завершити будівництво повністю. Але все, що уже зроблено, було б не можливе без Божої милості, допомоги, молитов та підтримки багатьох віруючих. Ми вдячні Господу за ті можливості, які маємо, і радіємо, що наші студенти у новому навчальному році будуть вчитися у нових і затишних аудиторіях.
25 серпня сталася ще одна знакова подія в житті Київської богословської семінарії. Три роки тому в семінарії було розпочато передачу керівництва від ректора-засновника до нового ректора. Нині перехідний період у керівництві семінарії успішно завершився. З цієї нагоди Анатолій Іванович передав Руслану Богдановичу символ збудовуючого керівництва — хрест з терновим вінком.
Анатолій Іванович підкреслив, що той самий Бог, який збудовував семінарію, підтримував та благословляв її, продовжуватиме Свою роботу й надалі. Тому що семінарія — це не зусилля чи бажання людини, а Божа милість і вірність та Його справа. Він побажав Руслану Богдановичу та його дружині Людмилі Павлівні залишатися твердими, вірними і залежними від Божого Духа та Його мудрості. Анатолій Іванович Прокопчук й надалі виконуватиме роль голови правління КБС.
Урочисту зустріч колективу семінарії розділив голова ВСЦ ЄХБ Валерій Степанович Антонюк — один із найкращих випускників семінарії першого набору Київської богословської семінарії. Він звернуся зі словами благословення на новий навчальний рік для усього колективу КБС та словами підбадьоренням для її ректора Руслана Богдановича Хмиза.
Він нагадав історію прощання пророка Єлисея з пророком Іллею та побажав, щоб той самий Дух Божий, який вів Анатолія Івановича, перебував і у житті Руслана Богдановича та у його подальшому служінні ректора семінарії, адже служіння  ректора — це персональна відповідальність. Валерій Степанович подякував Богу за зворушливі моменти, свідками яких Він дає можливість нам бути. Зустріч закінчилась спільною молитвою.
[sc name=”futerblock” ]

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!
Become a patron at Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Анатолій Якобчук

Засновник та головний редактор "Слово про Слово", видання з християнським корінням. Служить пастором. Його особисте життя відзначається відданістю родині: він є люблячим чоловіком і батьком трьох дочок, що додає йому натхнення у професійній сфері.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button