Християнські новини

Позбавлені Біблій, християни Китаю, вчать Писання напам'ять

У Китаї християни переживають жорстокі гоніння. У віруючих відбирають Біблії, тому вони вивчають Писання напам’ять.
Уейн Кордейро, пастор Християнського братства «Нова надія» в Гонолулу, Гаваї, молиться про те, щоб американські християни стали більше схожі на китайських християн.
В одній з проповідей пастор гавайської мегацеркви поділився своїм досвідом поїздки в Китай, куди церква їздила навчати лідерів.
У цій конкретній поїздці він вчив 22 християн з провінції Хунань, які тринадцять годин їхали на поїзді, щоб відвідати тренінг з лідерства. Вони сиділи в готельному номері площею 700 кв. футів (близько 65 кв.м.) без кондиціонера і диванів, а Кордейру керував зборами.
«Якщо нас зловлять, що зі мною буде?» – почав Кордейро з питання. «Ну, ви будете депортовані через 24 години, а ми відправимося у в’язницю на три роки», – відповіли китайські християни. Потім він запитав, скільки людей було в тюрмі, і з двадцяти двох вісімнадцять розповіли, що вони були ув’язнені за свою віру.
У нього було тільки п’ятнадцять Біблій, тому сім чоловік залишилися без них.
«Я сказав відкрити 2 Петра 1 розділ. Саме тоді одна жінка передала Біблію людині поруч з нею, і я подумав: «Хм, цікаво», – поділився він. Коли вони почали читати, він швидко зрозумів, чому вона віддала свою Біблію, вона запам’ятала всю книгу напам’ять.
«Коли це було зроблено, я підійшов до неї в перерві і сказав:«Ви вивчили всю главу».
«У в’язниці у тебе багато часу», – відповіла вона.
«Хіба вони не конфісковують Біблію?» – запитав він.
Вона поділилася, що вони дійсно конфісковують будь християнський матеріал, але люди переправляють Святе Письмо, написане на папері, і ховають його від тюремних наглядачів.
«Ось чому ми запам’ятовуємо його так швидко, як можемо, і навіть якщо вони заберуть папір, вони не можуть забрати те, що заховано в вашому серці», – поділилася вона з ним.
Після того, як триденне вивчення було закінчено, він запитав християн з Провінції Хунань, чи може він молитися за них.
«Не могли б ви помолитися про те, щоб одного разу ми могли стати такими ж, як ви?» – запитав один чоловік, посилаючись на здатність поклонятися так, як хотілося б в Америці.
«Я подивився на нього і сказав:« Я не буду цього робити ».
«Коли вони запитали його, чому немає, він пояснив:« Ви, хлопці, їдете на поїзді тринадцять годин, щоб дістатися сюди, а в моїй країні, якщо вам потрібно буде їхати більше години, люди не прийдуть».
«Ви сиділи на дерев’яній підлозі три дні, а в моїй країні, якщо люди змушені сидіти більше 40 хвилин, вони йдуть. Ви сиділи тут три дні на твердій дерев’яній підлозі і без кондиціонерів, в моїй країні, якби не м’які лави і кондиціонери, люди не поверталися знову».

Більше про христяин в Китаї:

«У моїй країні у нас в середньому по 2 Біблії на сім’ю, але ми не читаємо жодну з них. У вас майже немає Біблій, і ви запам’ятовуєте їх на пам’ять по шматочках паперу.
«Я не буду молитися, щоб ви стали такими, як ми, але я буду молитися, щоб ми стали такими ж, як ви», – підсумував він.

Читайте головні новини “Слово про Слово” в соціальних мережах Facebook і Twitter

Читайте нас в Телеграм

Джерело: gcshelp.org

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!
Become a patron at Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Анатолій Якобчук

Засновник та головний редактор "Слово про Слово", видання з християнським корінням. Служить пастором. Його особисте життя відзначається відданістю родині: він є люблячим чоловіком і батьком трьох дочок, що додає йому натхнення у професійній сфері.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button