Топ

Знамено часів

В який куточок нашої планети не поглянеш сьогодні, скрізь криза – від прикордонного конфлікту між США і Мексикою, до спалаху вірусу Ебола, від війни в Україні, до зниклого малайзійського «Боїнга». Боротьба, яка йде на Близькому Сході з незапам’ятних часів, знову набирає обертів. Ірак і Сирію роздирають внутрішні конфлікти, які доходять до справжньої різні: мусульмани нападають на християн, і мусульмани одного толку вбивають мусульман іншого толку.

У той час світ намагається розібратися з наслідками конфлікту в секторі Газа, провінція Юннанб в Китаї потерпає від землетрусів в шість балів, його жертвами стали 400 людей, а число поранених досягає майже двох тисяч. Хаос в економіці приводить не тільки до розпаду компаній і відставки урядів. Сімейні цінності піддаються нападам, моральні норми нехтуються.

Чи є вихід з цього хаосу? Ледве закінчується одна криза, як вслід їй приходить ще складніша. Від континенту до континенту, від моря до моря народи охоплені жахом. Політики і ведучі новин запитують: що відбувається?

Хто нас спасе? Всі ми, кожен народ, шукаємо того, хто б міг нас врятувати з цієї пастки, в яку потрапили. Промінь Божого Слова вказує на істину: «І будуть ознаки… на землі, і збентеження від шуму моря та хвиль, коли люди будуть мертвіти від страху й чекання того, що йде на ввесь світ, бо сили небесні порушаться (Лук.21:25,26).

Суспільство очікує, що вихід із ситуації знайдуть політики, педагоги, чи його знайдуть за допомогою нових технологій. Світ у гонитві за устаткуванням, яке здатне здобути інформацію швидше, ніж її можна загрузити, мов би не помічає єдиної відповіді на питання, чому ж життя у світі так заплутане і всі справи в такому безладі.

Біблія від самого початку вказує на головну проблему людини – гріхопадіння – і визначає те, що має статися. Нам немає потреби задаватися питанням: «Що ж відбувається?» – Господь вже сказав про це. Всі відповіді – в Його Слові. Бог говорить, але мало хто слухає.

Мир потонув у війнах, численних природних катастрофах, які викликані «людським фактором». І сьогоднішні наші проблеми мало відрізняються від проблем древності. Землетруси і потопи несуть руїну; голод і хвороби вбивають тисячі людей; біженці залишають рідні місця; постійні війни розорюють народи. Здавалося б, після стількох бід людство має почати прислухатися до засторог згори. Але замість того, щоб звернутися всім серцем до Бога, визнаючи свою гріховність і слабкість, ми вмикаємо телевізори і ґаджети – лише для того, щоб побачити в новинах назви міст, про які говорять вже не одну тисячу років: Дамаск І Газа, Єрусалим і Мосул (Стародавня Ніневія).

Я відкриваю Писання і задаюсь тим самим запитанням, що і псалмоспівець: «Чого то племена бунтують, а народи задумують марне?» (Пс.2:1). І Біблія на сторінках своїх книг дає відповідь: «бо серце людини зле і підступне (Див. Єр. 17:9). Звернутися до Бога – ось єдина надія людини.

Щоб привернути увагу до Себе серця людей, Господь і допускає всі ці події, свідками яких ми є. Бог хоче, щоб людина, Його творіння, покаялася у вчиненому злі, у тому, що повстала проти Нього. По Своїй любові і благодаті Господь каже: «Верніться до Мене всім серцем своїм…» (Йоїл.2:12). Біблія – дороговказ по життю, вона може привести людину на шлях правди, змінити її серце, щоб вона творила добро перед Богом. Однак Слово Боже сьогодні списують з рахунків, вважаючи Його застарілим. Чому? Політичні сили прагнуть влади. Серце людини намагається піднестися вище Бога, а не схилитися перед Ним і творити Його волю

«Ось дні настають, говорить Господь Бог, і голод пошлю Я на землю, не голод на хліб, і не спрагу на воду, але спрагу почути Господні слова! І будуть ходити від моря до моря, і з півночі до сходу блукатимуть, щоб знайти слово Господа, та не знайдуть його!» (Ам.8:11,12).

Біблія каже нам, що робити, коли ці події почнуть приходити: «Коли ж стане збуватися це, то випростуйтесь, і підійміть свої голови, бо зближається ваше визволення!» (Лук.21:28). Повернення Господа Ісуса Христа гряде, ті, хто слідує за Христом, мають бути в стані очікування, скрізь звіщаючи, що Ісус прийшов спасти світ від влади сатани, який захопив людські серця. Щоб зломити ці кайдани і здобути мир, який Бог хоче дати всім тим, хто любить Його, недостатньо просто плакати і жалітися.

Нещодавно я прочитав статтю в місцевій газеті, яка мала назву: «Якщо на наше місто впадуть ракети». Там говорилось про те, що люди скрізь живуть у страху перед майбутнім, лякаючись того, що їх чекає попереду. Але найбільший жах – це гріх, який мучить душу людини. Єдиний, Хто може принести мир на землю, – це Господь Ісус, і Він виконає Свою обіцянку.

Більше про Друге пришестя:

Не потрібно чекати Другого пришестя, щоби відчути Божий мир серед пануючого скрізь хаосу. В Біблії сказано: «Бож немає вже Бога, крім Мене, окрім Мене нема Бога праведного та Спасителя! Зверніться до Мене й спасетесь, всі кінці землі, бо Я Бог, і нема більше іншого Бога!» (Iс.45:21,22).

Спасіння дарується кожному, хто вірує, що Ісус Христос звільняє від гріха і дасть йому Духа Свого. Навіть під час війн, голоду і руїни є надія. Не шукайте відповіді в політиків. Не надійтеся на технології в намаганнях обійти життєві негаразди. Зверніться до Христа і знайте, що всі ці ознаки часу покликані привести нас до Нього. «Буде боятися Господа ціла земля, всі мешканці всесвіту будуть лякатись Його, бо сказав Він і сталось, наказав і з’явилось. Господь раду поганів понищить, понівечить мислі народів, а задум Господній навіки стоятиме, думки Його серця на вічні віки! Блаженний той люд, що Богом у нього Господь, блаженний народ, що Він вибрав його на спадок Собі!» (Пс.32:8-12)

Франклін Грэм

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!
Become a patron at Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Back to top button