Для життя

Чому потрібно вірити в Бога?

У вирі нашого динамічного життя в душі кожної людини іноді виникає це важливе запитання. Відповім просто: вірити в Бога – це значить жити на землі реально щасливим і справжнім життям.

Чому все-таки Бог?

Звичайно, можна і не вірити в Нього.
А що, якщо Він є? Тоді все марно, все втрачено, багато втрачено.
Життя подібне монеті – можна купити хороший товар, а можна зробити помилку. І у нас воно всього одне.
У мене є годинник, хороший наручний годинник. Він створений для того, щоб показувати точний час. Зовсім не для того, щоб забивати ним цвяхи або влаштовувати чемпіонат з метання в ціль. Так і людина – у неї точно є певна вища мета. Вона живе на землі не тільки, щоб марнувати своє життя в барах або витрачати його на просування по службі. Навіть відповідь на зразок: «Я живу для сім’ї або цивілізації» – не цілком задовольняє, тому що залишає найважливіше питання без відповіді: для чого існує сім’я або цивілізація? Невже тільки заради наступних поколінь? Повинно бути щось більше для людини, ніж просто земне існування без особливої ​​вищої мети.

Вірити – це жити з Богом

Вірити в Бога – це не просто погоджуватися з фактом, що Він є, але довіряти Йому і жити з Ним. А це значить, що життя знаходить справжній вищий сенс. Але як нам, людям, спілкуватися з Богом Всесвіту, Творцем усього світу? Біблія ясно говорить – через Ісуса Христа. Саме тому вірити в Бога – це значить жити з Ним. Жити життям, яке Він задумав для людини. Адже Він – Творець цього світу і Всесвіту. Жити життям, яке несе щастя і сенс тут, на землі, і майбутнє в небесах.
І починається це життя з найцікавішого, що було до цього в твоєму житті – з особистого знайомства з Ісусом Христом!
«Як?» – запитав ти. Відкрий Біблію. Звернися до Бога в молитві. Приходь до нас в гості. Ми допоможемо.
Але в цьому-то і полягає вся заковика. Серед нас немає невіруючих. Ми всі в щось або в когось віримо. У себе, в удачу, в те, що долар не впаде, що машиніст метро довезе нас і т.д.
Це говорить про те, що в нас вкладений потенціал для віри – ми здатні вірити. Виникає два питання: що таке віра і чому вірити потрібно?
Віра – це довіра. Довіра не через свою слабкість або нездатності. Довіра через усвідомлення своєї обмеженості.

Євген Бахмутський

 

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!
Become a patron at Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Анатолій Якобчук

Засновник та головний редактор "Слово про Слово", видання з християнським корінням. Служить пастором. Його особисте життя відзначається відданістю родині: він є люблячим чоловіком і батьком трьох дочок, що додає йому натхнення у професійній сфері.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button